afdelingOntwikkeling > Selectieteams
leeftijd7 t/m Volwassenen
locatiesBussum, Maarssen, Weesp

Doelstellingen & Focus
De selectie van Dansstudio Van Harten bestaat uit demoteams in de leeftijd vanaf 8 jaar t/m 16 jaar. Na de audities wordt bepaald uit hoeveel teams onze selectie bestaat. De focus binnen de demoteams is performen: als groep een mooie prestatie neerzetten.

Daarom is synchroon dansen een belangrijk element in een demoteam, en streven we naar een gelijkmatig niveau tussen alle dansers binnen een team. In het demoteam gaat het om samenwerken, samen dansen en samen optreden. Wij vinden het belangrijk dat dansers kennismaken met verschillende dansstijlen zodat zij zich veelzijdig kunnen ontwikkelen. Wij streven daarom naar een allround-opleiding, waarbij aandacht is voor zowel urban-stijlen als de technische dansvormen zoals jazz.

Onze demoteams volgen wekelijks een choreografietraining van 1,5 uur en een verplichte reguliere les van minimaal 60 minuten naar keuze.

Inhoud & Trainingen
De demoteams worden allround getraind, waarbij aandacht is voor zowel technische- als urban dansstijlen.
De basis van de trainingen bestaat uit de wekelijkse demoteamtraining, waarbij aandacht is voor technische ontwikkeling waaronder het ontwikkelen van conditie, kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie. Daarnaast wordt er in de training veel aandacht besteedt aan het aanleren van choreografieën in diverse stijlen. Het creëren van uitstraling en het overbrengen van energie zullen belangrijke elementen zijn binnen de trainingen.
Daarnaast volgt elke selectie-leerling een reguliere les naar keuze, waarbij hij of zij zich verder kan ontwikkelen in de gewenste dansstijl.

De demoteams treden regelmatig op om hun opgedane kennis in de praktijk uit te voeren en zoveel mogelijk ervaring op te doen. Zo zijn er regelmatig dansdemonstraties, wedstrijden en voorstellingen. Hierbij gaat het om ca. 8 optredens per jaar, incl. de winter- & eindshows.

Begeleiding
De eigen docenten zijn ten alle tijden contactpersoon voor zaken aangaande de demoteams. Vanuit kantoor is Rosanne Bisschop contactpersoon en tevens vertrouwenspersoon voor alle dansers, ouders en verzorgers. Daarnaast coördineert en organiseert zij alle optredens, wedstrijden en overige activiteiten. Docent Wieke Hoekstra zal haar hierbij ondersteunen.

Planning
Klik hier voor het nieuwe rooster. Hier staan ook de nieuwe demoteamlessen in.

Van de dansers wordt verwacht dat zij bij alle trainingen en evenementen (wedstrijden & optredens) aanwezig zijn. Afmelden is (met geldige reden) mogelijk bij de mentor. In overleg wordt bepaald welke maatregelen bij afwezigheid getroffen worden.

Auditie & Indeling
Aspirant-leden kunnen auditie doen voor één van onze demoteams aan het einde van elk seizoen. De volgende audities vinden plaats in juni 2018.

Naast leeftijd speelt dansniveau een grote rol in de indeling van de demoteams. In de audities bekijken we welke dansers qua niveau goed bij elkaar in een team passen. Leeftijd zal hierin ook een rol spelen, maar niet meer alles bepalend zijn.

De demoteams behoren tot onze jeugdafdeling. Dit betekent dat iedereen tot en met 16 jaar kan deelnemen aan de audities en wellicht in een van onze demoteams kan dansen. Ben je ouder dan 16 jaar en wil je toch auditie doen? Neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Clips van demoteams:
Hiphop choreo Distraction & Urban Control eindshows 2016
Hiphop choreo Beatbusters eindshows 2016
Hiphop choreo Bandits eindshows 2016
Show/Jazz choreo D’motion wintershows 2016
Jazz choreo Beatbreakerz wintershows 2016
Hiphop choreo Heart2Beat wintershows 2016 

Hiphop choreo Reflection Eindshows 2017
Hiphop choreo Beatbreakerz Eindshows 2017
Hiphop choreo X-treme Wintershows 2017
Modern Jazz choreo Bad Company Wintershows 2017
Show choreo D’motion Wintershows 2017


Selecteer een locatie