De streetdance les is een fijne dansles voor iedereen die lekker een uur wil dansen en leuke choreografie├źn wil aanleren. De lessen hebben een open niveau.┬áHeb je nog nooit in een dansles gestaan? Geen probleem! In de open niveau lessen is ervaring niet nodig.
De leeftijden van de deelnemers ligt tussen de ca. 25 en 45 jaar.

Streetdance is een veelzijdige dansstijl die zich blijft ontwikkelen. Streetdance is als subgenre ontstaan uit hiphop en is daardoor een stoere dansvorm die tegenwoordig vaak in videoclips & op televisie wordt gebruikt. Veel bewegingen worden, net als bij hiphop, laag uitgevoerd maar beide dansstijlen verschillen zeker van elkaar.

Anders dan bij hiphop zijn er in een streetdance les ook invloeden van jazz, funk, afro en swing aanwezig. Hierdoor zijn streetdance choreografie├źn niet alleen lekker om te dansen maar ook heerlijk om naar te kijken (wat ook de reden is waarom ze veel bij optredens en videoclips worden gebruikt). De plaatsing van de bewegingen heeft hierbij een belangrijke rol. Bewegingen zijn krachtig, swingend en hebben een helder begin- en eindpunt. Hierdoor zijn de choreografie├źn strak & hebben ze een duidelijke structuur.

Daarnaast werken we aan conditie, co├Ârdinatie en expressie, maar is er natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid.
De les start met een warming-up om een warm lichaam te krijgen. Daarna gaan we het grootste gedeelte van de les aan de slag met het maken van een choreografie waar we enkele weken aan werken, en er zal gedanst worden op populaire, stoere en herkenbare muziek. De les wordt afgesloten met een korte cooling-down.

Meer informatie
Meer informatie over ons aanbod voor volwassenen? Lees hier verder: Lesaanbod Volwassenen
Klik hieronder op een les in het rooster om meer informatie te vinden over de locatie, docent en niveau van de les van je keuze.
Wil je meer informatie over de inhoud van de les, de gemiddelde leeftijd of docent? Neem dan gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer.

SNEL NAAR:

Rooster
Proefles aanvragen
Lesaanbod Volwassenen
Abonnementen & Inschrijven