De nieuwe & laagdrempelige danswedstrijd in midden Nederland!

 

Over Make it Move

Op zondag 8 maart 2020 organiseren wij een danswedstrijd voor groepen in de categorieën Urban/Hiphop, Show & Jazz/modern in sporthal Merwestein in Nieuwegein!

Make it Move is de nieuwe, open danswedstrijd voor alle dansgroepen. Wij vinden dat elke danser een podium verdient, en daarom is wedstrijdervaring bij ons niet noodzakelijk. Wij willen laten zien dat het leuk is om je te kunnen meten aan andere deelnemers van ongeveer dezelfde leeftijd met ongeveer hetzelfde niveau.

– Heb je al wel wedstrijdervaring maar wil je deelnemen aan een wedstrijd met groepen die even veel trainen als jij? Doe dan mee met Make it Move!
– Heb je nog nooit deelgenomen aan een wedstrijd, dan ben je ook welkom! Je maakt bij Make it Move op een toegankelijke manier kennis met een wedstrijdelement, waarbij je als dansgroep ervaring op kan doen, geïnspireerd wordt door andere dansgroepen en vooral véél plezier kan hebben in het dansen.
– Dans je niet bij een dansschool of studio maar vind je het wel leuk om met een dansgroep een choreografie voor te bereiden & deel te nemen aan een wedstrijd? Ook dan ben je welkom!

Kortom, ben je op zoek naar een leuke, losse & toegankelijke danswedstrijd? Meld je dan aan!

Wat: danswedstrijd Make it Move!
Waar:
sporthal Merwestein in Nieuwegein
Wanneer:
zondagmiddag 8 maart 2020
Wie: 
voor alle dansscholen of dansgroepen die maximaal 2 uur in de week trainen (minimaal 6 leerlingen)

Danswedstrijd

Tijdens de wedstrijd nemen groepen in dezelfde leeftijdscategorie & dansstijl het tegen elkaar op. De wedstrijd wordt gejureerd door verschillende ervaren juryleden die bekend zijn binnen/met de danswereld. Aan het einde van de wedstrijd volgt een prijsuitreiking waarbij de nummers 1,2 & 3 een mooie beker mee naar huis nemen. Eenmaal weer thuis krijg je van ons opbouwende feedback toegestuurd als je dit fijn vindt.

Planning van de dag
13.30 uur: aankomst
14.00 – 15.00 uur: wedstrijd deel 1
15.00 – 16.00 uur: wedstrijd deel 2
16.00 – 16.15 uur: prijsuitreiking (indien gewenst)
16.15 – 17.15 uur: wedstrijd deel 3
17.15 – 17.30 uur: prijsuitreiking
17.30 uur: einde wedstrijd

Let op: indien er een tussentijdse prijsuitreiking is kunnen de groepen uit het eerste & tweede wedstrijdgedeelte daarna naar huis. Aan de hand van het aantal inschrijven maken we bekend welke stijl in welk wedstrijdgedeelte wordt gepland.

Inschrijving & kosten
Als je mee wilt doen met Make it Move! dan betaal je €6,00 per deelnemende leerling. Dit betaal je direct na jouw inschrijving via Mollie.
Tijdens de wedstrijd kun je publiek meenemen om naar jouw dans en de prijsuitreiking te komen kijken. Zij betalen €7,00 per kaartje (vanaf 3 jaar) & kunnen hiervoor 1 wedstrijdgedeelte kijken. Kinderen tot 3 jaar kunnen op schoot indien dit gewenst is. Kaartjes voor de wedstrijd bestel je 1 maand voor aanvang van de wedstrijd op deze pagina.

Inschrijven kan nu al via onze pré inschrijving door te e-mailen naar wedstrijd@makeitmove.nu. Geef in je e-mail aan met hoeveel groepen & in welke stijl + leeftijdscategorie je wilt deelnemen. Op 1 november kun je je definitief aanmelden via deze website door een inschrijfformulier in te vullen.

Reglement

Dansstijlen
Je kunt deelnemen in drie verschillende categorieën qua dansstijl:

  1. Hiphop/Urban (hieronder vallen ook streetdance, dancehall, afrodance & breakdance of een mix hiervan)
  2. Show (denk hierbij aan een mix van dansstijlen waarbij uitstraling erg belangrijk is. Je mag hierbij ook rekwisitieten & speciale opvallende kleding gebruiken)
  3. Jazz/Modern (of een mix hiervan waarbij de basis jazz of modern is, bijvoorbeeld contemporary of modern ballet)

Niveau en ervaring
Wij werken alleen met een indeling op leeftijd & dansstijl. Dit betekent dat er qua niveau geen onderscheid wordt gemaakt. We zijn een laagdrempelige danswedstrijd en richten ons op dansgroepen die maximaal 2 uur per week trainen. Train je meer dan 2 uur per week met je deelnemende wedstrijdgroep? Dan adviseren wij je om niet deel te nemen. Ben je op zoek naar een losse danswedstrijd met je groep die minder dan 2 uur traint? Doe dan gezellig mee!

Beoordelingscriteria
Onze juryleden letten op een aantal aspecten tijdens het optreden van jouw groep. Hier wordt je op beoordeeld & zo vormt zich uiteindelijk een eindcijfer wat je toebedeeld krijgt.

CHOREOGRAFIE (max 10 punten)
– Podiumgebruik
– Aantal formaties en de overgangen hierin (let op, niet steeds dezelfde personen vooraan)
– Hoogtelagen
– Moeilijkheidsgraad
– Diversiteit van bewegingen
– Muzikaliteit choreografie
– Originaliteit

UITVOERING (max 10 punten)
– Algemene danshouding en lichaamsbeheersing
– Vaardigheden van de verschillende danstechnieken
– Dynamiek van de bewegingen
– Samenwerking
– Synchronisatie
– Muzikaliteit

PRESENTATIE (max 10 punten)
– Kostuum en styling
– Kwaliteit van de muziek(mix)
– Uitstraling/inleving in gezicht en lichaam
– Passende energie en kracht

Het gemiddelde van de drie bovenstaande cijfers vormen je eindcijfer & daarmee je plaatsing.

Leeftijdsindeling
Je kunt meedoen in drie leeftijdscategorieën: t/m 11 jaar, 12 t/m 15 jaar & 16 jaar en ouder.
In welke categorie je deelneemt kun je zelf uitrekenen door alle leeftijden van de deelnemers per 1 maart 2020 bij elkaar op te tellen & te delen door het aantal deelnemers. Hier komt een gemiddelde leeftijd uit welke je kunt toetsen aan de volgende tabel:

8 t/m 11,4 jaar: categorie t/m 11 jaar
11,5 /m 15,4 jaar: categorie 12-15 jaar
15,5 jaar en ouder: categorie 16 jaar en ouder

Voorbeeld: je hebt een groep van 8 leerlingen van 10, 11, 12, 13, 10, 10, 12 & 10 jaar. Alle leeftijden opgeteld =  88 / 8 = 11 > dus categorie t/m 11 jaar.

Muziek
De lengte van je muziek bedraagt minimaal 2 minuten & maximaal 3 minuten. Er zit hier geen speling op qua seconden & je krijgt aftrek als je kortere of langere muziek gebruikt. De muziek stuur je uiterlijk 2 weken van te voren op naar ons per e-mail.

Locatie

De wedstrijd vindt plaats in de grote sporthal van Merwestein in Nieuwegein. We bouwen de basic sporthal om tot een theaterlocatie met licht en geluid & natuurlijk een heerlijke groot dansoppervlak!

Contact

Wil je meer informatie of deelnemen aan de wedstrijd? Neem dan contact met ons op via wedstrijd@makeitmove.nu of 0294-432835.