Op zondag 27 november hebben de dansers van de Vooropleiding van Dansstudio Van Harten een bezoek gebracht aan de Stadsschouwburg in Amsterdam waar zij een voorstelling hebben bijgewoond van het professionele dansgezelschap Nederlands Dans Theater.

NDT (1)

De jubileumvoorstelling 25 Years León en Lightfoot viert het 25 jarig jubileum van choreografenduo Sol León en Paul Lightfoot. De voorstelling bestond uit nieuw werk, maar ook choreografieën uit 1988, Sad Case en uit 2003, Subject to Change werden gedanst, beide stukken vormen twee pijlers in León en Lightfoots oeuvre.

Vooral Subject to Change heeft veel indruk gemaakt op de dansers. Subject to Change is een expressief dansstuk die de Zwaan voor beste dansproductie van 2003 kreeg. De choreografie varieert van een duet tussen een man en een meisje tot een synchrone groepsdans waarbij ook gebruik wordt gemaakt van een rood tapijt wat zich uitrolt over het podium.
Ben je benieuwd? Kijk dan hier om een impressie te krijgen van de choreografie:

Voor veel van de dansers was het de eerste keer dat zij een professioneel dansgezelschap live zagen optreden. Een indrukwekkende ervaring en erg inspirerend!

In het voorjaar gaan wij wederom on tour. Wil je ook mee? Laat dit dan even aan ons weten!

Charlotte Uneken – mentor Vooropleiding Dans