Even een persoonlijk bericht van ons, Annegien & Rosanne.
Wat een bizarre weken zijn dit. Voor ons allemaal, zowel in privé als in werk.
Voor ons betekent dat: thuis opeens zoeken naar een nieuwe balans tussen zorgen voor je gezin en tijd vinden om de dansstudio zo goed mogelijk door deze tijd heen te helpen.
We vragen jullie support, en we zijn heel dankbaar dat velen van jullie dat geven. Daarom willen we jullie zo goed mogelijk meenemen in deze periode, om te laten zien welke keuzes we maken en wat ons bezig houdt.

We merken dat sommige leden vragen hebben over de huidige situatie van de dansstudio. Daarom vertellen we je daar graag iets meer over.
Wij zijn een zelfstandige onderneming, die wij in de afgelopen tien jaar zonder steun van gemeenten of overheid hebben opgebouwd.
Wij ontvangen geen subsidie, in tegenstelling tot veel andere instellingen zoals muziek- & dansscholen of sportverenigingen.
Hier zijn we trots op, maar in de huidige situatie raken de maatregelen ons daarom erg hard.

We hebben in de afgelopen jaren op meerdere locaties een mooi aanbod kunnen creëren.
Hiervoor hebben wij bedrijfsruimtes gehuurd om mooie studio’s te kunnen faciliteren, en een vaste medewerker in dienst genomen om jullie zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.
Daarbij komen tal van andere vaste lasten die doorlopen. Uiteraard investeer je in je bedrijf met de daarbij behorende risico’s. Natuurlijk hebben we die als ondernemer altijd, maar de huidige corona-crisis is een werkelijkheid die we nooit voor mogelijk hebben gehouden.

Deze vaste lasten lopen allemaal door, terwijl wij tegelijkertijd nu al een groot omzetverlies hebben.
Dit komt bijvoorbeeld door de instroom van nieuwe leden die we normaal nog hebben in maart en april. Daarnaast liggen alle overige activiteiten ook stil, zoals onze eigen evenementen (danskamp), maar ook activiteiten waar we met onze selectieklassen aan mee zouden doen zoals Koningsdag, Bevrijdingsdag en wedstrijden. Wij verzorgen ook veel danseducatie op scholen en kinderopvang, en ook dit ligt uiteraard helemaal stil.
Voor al deze activiteiten hebben wij al kosten gemaakt. Onze medewerkers zijn bezig geweest met de organisatie, we hebben al deels huur of deelname geld betaald en inkopen gedaan.
Nu alles stil ligt, missen we direct veel omzet en dat stelt ons voor uitdagingen.

Ons bedrijf is een seizoensbedrijf, en dat betekent in ons geval dat we in de zomer geen inkomsten hebben, maar wel vaste lasten hebben.
In juli en augustus liggen we stil en daarvoor hebben we een buffer nodig die we normaliter in deze maanden opbouwen.
De overheidsmaatregelen die er momenteel zijn helpen uiteraard iets, maar wegen niet op tegen de grote vaste lasten die wij maandelijks hebben. Helaas vallen we ook deels buiten de steunmaatregelen, zoals de tegemoetkoming van het loon voor medewerkers.

Natuurlijk wachten wij ook de maatregelen voor na 28 april af, en hopen we dat we in mei open mogen.
De online lessen zien we als een tijdelijke overbrugging van de huidige periode, maar als we langer gesloten moeten blijven zullen ook wij opnieuw bekijken of dit haalbaar blijft.
Op dit moment gaan we er voor en willen we alle lessen laten doorgaan, ook omdat we dan alle docenten van inkomen kunnen voorzien op deze manier. Komt het zover dat we (een gedeelte van de) lessen moeten stoppen, dan hebben ook onze docenten geen inkomsten meer. We willen deze grote gevolgen zo lang mogelijk proberen te voorkomen. Vandaar onze oproep tot coulance & steun. 

We zijn gemotiveerd, en willen er alles aan doen om jullie de beste alternatieven te bieden in deze periode.
Het mooie van zulke bizarre situaties is, dat iedereen in uitdagingen gaat denken.
Vanaf 6 april bieden we alle 110 lessen die wij wekelijks aanbieden, per video aan. Wie had dat een paar weken geleden gedacht?
Filmen, monteren, het is voor ons allemaal nieuw en even wennen. Maar we hopen dat jullie weer, hetzij op een iets andere manier, zullen genieten van onze danslessen.

We wensen jullie veel succes & plezier met de danslessen in de komende periode! 
Ondertussen hopen we dat iedereen gezond blijft, en voor elkaars naasten kan zorgen. Want uiteindelijk is dat toch het allerbelangrijkste!

Liefs, Rosanne & Annegien