Allround
Je wordt allround en professioneel opgeleid waarbij alle dansstijlen aan bod komen: zowel technisch: Klassiek Ballet, Jazz, Modern en Musical als diverse urban dansstijlen waaronder: Hiphop, Urban Dance & Dancehall. Daarnaast krijg je elke week diverse masterclasses zoals bijvoorbeeld tap, breakdance & popping/locking.

Lessen
Elke student volgt een basispakket aan lessen. In dit basispakket krijg je elke week een klassieke, moderne, pop/show/musical en hiphop les.
Daarnaast krijg je masterclasses van hoog aangeschreven vakdocenten uit het werkveld. Deze lessen zijn zo divers mogelijk. Voorbeelden van masterclasses zijn bijvoorbeeld popfunk, acrobatiek, tapdans, breakdance, dancehall, zang of theater. Op deze manier kan de leerling zich zo breed mogelijk ontwikkelen en ontdekken waar zijn of haar passie ligt.
Mocht je je in één specifieke stijl meer willen ontwikkelen, dan is het altijd mogelijk om een combinatie te maken met lessen uit het reguliere recreatie rooster.

Demoteam
Het is daarnaast ook mogelijk om deel te nemen aan een demoteam in combinatie met de vooropleiding. Je volgt dan de demoteamtrainingen gelijk aan de overige deelnemers van het demoteam. Omdat er in de vooropleiding al veel aandacht is voor het ontwikkelen van techniek, volgt een student van de vooropleiding alleen de wekelijkse choreografie-training.

Planning
De lessen van de Vooropleiding vinden plaats op zondag van 12.00 tot 17.30 uur.

Voorbereiding op dansvakopleiding
Binnen de Vooropleiding Dans staan jouw persoonlijke ontwikkeling en ambities als danser voorop. Je wordt allround opgeleid en begeleidt, zodat je optimaal voorbereid bent op een eventuele auditie voor een dansvakopleiding na de middelbare school. Naast het basispakket (allround en verplicht) is het mogelijk je eigen specialisatie te kiezen, zodat jouw lespakket optimaal aansluit bij je persoonlijke ambities.

Performance
Tijdens de opleiding zijn er 2 voorstellingsmomenten per jaar die de student de mogelijkheid geeft zichzelf te ontwikkelen op het podium. De prestaties tijdens deze optredens zijn onderdeel van de tussentijdse- en eindbeoordeling.

Ervaren vakdocenten
De danslessen binnen de Vooropleiding Dans worden gegeven door vakdocenten uit het werkveld, uiteraard gespecialiseerd in de dansstijl die zij doceren. De ervaring van deze vakdocenten maakt hen bij uitstek geschikt om jou goed te begeleiden in een verdere carrière als danser.

De lessen zullen o.a. verzorgd worden door:

Jantien Euwe – Show/Performance, Jazz
Joan Alosery – Hiphop
Sarah Mancini – Modern/Lyrical
Vanilla Sala – Dancehall, House
Shirish Vanwesemael – Urban (Hiphop, Popping & Locking)
Tess Hofkes – Klassiek Ballet & Modern Jazz
Mees Heijman – Hiphop
Ariane van de Vegte- Pop/funk

Externe Activiteiten
Naast de danslessen worden er ook excursies georganiseerd waarbij het mogelijk is om dansvoorstellingen en open dagen van dansacademies te bezoeken. Naast de fysieke lessen zal er o.a. ook aandacht besteed worden aan o.a. fysiotherapie en voeding.

Meer informatie
Ontvang je graag meer informatie over de vooropleiding? We vertellen je graag meer, stuur ons een mail via info@dansstudiovanharten.nl of bel ons op: 0294 – 43 28 35.