Wil je je graag verder ontwikkelen in dans & ben je op zoek naar uitdaging? Dan is onze Vooropleiding Dans wellicht precies wat je zoekt. Onze Vooropleiding Dans biedt talentvolle jongeren vanaf 12 jaar de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in de meest uiteenlopende dansstijlen. De leerlingen krijgen wekelijks les in klassiek ballet, jazz, modern en hiphop. Daarnaast verkennen we gezamenlijk de professionele danswereld waarbij we dansvoorstellingen en open dagen zullen bezoeken.

Allround
Je wordt allround en professioneel opgeleid waarbij alle dansstijlen aan bod komen: zowel technisch: Klassiek Ballet, Jazz, Modern als diverse urban dansstijlen waaronder: Hiphop, Urban Dance & Dancehall. Daarnaast besteden we aandacht aan de musicaldisciplines, waarbij performance en zang ook onderdelen zijn van de opleiding. Tot slot krijg je elke week diverse masterclasses zoals bijvoorbeeld tap, breakdance & popping/locking.

Lessen
Elke student volgt een basispakket aan lessen. In dit basispakket krijg je elke week een klassieke en een moderne les. Daarnaast krijg je masterclasses van hoog aangeschreven vakdocenten uit het werkveld. Deze lessen zijn zo divers mogelijk. Voorbeelden van masterclasses zijn bijvoorbeeld Acrobatiek, Musicaldans, Tapdans, Breakdance, Dancehall, Zang of Theater. Op deze manier kan de leerling zich zo breed mogelijk ontwikkelen en ontdekken waar zijn of haar passie ligt. Mocht je je in één specifieke stijl meer willen ontwikkelen, dan is het altijd mogelijk om een combinatie te maken met lessen uit het reguliere recreatie rooster.

Demoteam
Het is daarnaast ook mogelijk om deel te nemen aan een demoteam in combinatie met de vooropleiding. Je volgt dan de demoteamtrainingen gelijk aan de overige deelnemers van het demoteam. Omdat er in de vooropleiding al veel aandacht is voor het ontwikkelen van techniek, volgt een student van de vooropleiding alleen de wekelijkse choreografie-training.

Planning
De lessen worden gegeven op vrijdagavond van 18.30 – 21.00 uur in onze dansstudio in Bussum (Dr Schaepmanlaan 8, Bussum) en op zondag van 11.00 tot 14.00 uur in onze dansstudio in Weesp (middenstraat 21, Weesp).

Voorbereiding op dansvakopleiding
Binnen de Vooropleiding Dans staan jouw persoonlijke ontwikkeling en ambities als danser voorop. Je wordt allround opgeleid en begeleidt, zodat je optimaal voorbereid bent op een eventuele auditie voor een dansvakopleiding na de middelbare school. Naast het basispakket (allround en verplicht) is het mogelijk je eigen specialisatie te kiezen, zodat jouw lespakket optimaal aansluit bij je persoonlijke ambities.

Performance
Tijdens de opleiding zijn er 2 voorstellingsmomenten per jaar die de student de mogelijkheid geeft zichzelf te ontwikkelen op het podium. De prestaties tijdens deze optredens zijn onderdeel van de tussentijdse- en eindbeoordeling.

Ervaren vakdocenten
De danslessen binnen de Vooropleiding Dans worden gegeven door vakdocenten uit het werkveld, uiteraard gespecialiseerd in de dansstijl die zij doceren. De ervaring van deze vakdocenten maakt hen bij uitstek geschikt om jou goed te begeleiden in een verdere carrière als danser. De lessen worden o.a. verzorgd door: Tess Hofkes – Klassiek Ballet & Modern Jazz, Joan Alosery – Hiphop, Vanilla Sala – Dancehall & House, Ariane van de Vegte- Pop/funk, Emilie Calf – Contemporary

Externe Activiteiten
Naast de danslessen worden er ook excursies georganiseerd waarbij we diverse dansvoorstellingen en open dagen van dansacademies te bezoeken. Naast de fysieke lessen zal er o.a. ook aandacht besteed worden aan o.a. fysiotherapie en voeding.

Audities
Audities voor het nieuwe seizoen vinden plaats aan het einde van het lopende cursusseizoen. Alle dansers zullen tijdens de auditie een choreografie aangeleerd krijgen die zij vervolgens in kleine groepen moeten laten zien.Tijdens de auditie zal er gelet worden op danstechniek, gevoel voor muziek, zelfvertrouwen en expressie.
Aanmelden voor één van de audities kan door een mail te sturen naar info@dansstudiovanharten.nl o.v.v. auditie met daarin je naam, contactgegevens, geboortedatum & danservaring tot nu toe. In de week voor de audities ontvang je van ons een mail met meer informatie.

Ervaringen
Oud-leerling Marilou (inmiddels aangenomen bij Fontys Dansopleidingen): “Afgelopen jaar heb ik met veel plezier bij de vooropleiding gedanst. Volgend jaar ga ik, mede dankzij de vooropleiding bij Van Harten, de dansopleiding van Fontys doen. Ik wil jullie heel erg bedanken voor het fijne jaar wat ik bij jullie gehad heb en voor alles wat ik heb geleerd. Een heel sterk punt van de vooropleiding is de veelzijdigheid. Je krijgt in veel verschillende dansstijlen les. Zo verbreed je erg je kennis en ontdek je wat je zelf het liefst doet. Het is erg fijn dat je enkele vaste docenten hebt die je persoonlijk helpen en goed kennen. Daarnaast is het naar mijn mening heel leerzaam om masterclasses te krijgen van verschillende docenten.” 

Cursusgeld
Het cursusgeld voor de Vooropleiding Dans bedraagt €132,00 per lesmaand. Dit wordt net als het reguliere cursusgeld achteraf, maandelijks geïncasseerd tenzij anders is afgesproken.

Hierbij inbegrepen is:

 • 6 uur training per week
 • Persoonlijke begeleiding
 • Tussentijdse en eindrapportage
 • Deelname aan voorstellingen en optredens vanuit Dansstudio Van Harten
 • Bezoek aan een open dag (b.v. IFPALM Institute of Performing Arts Lucia Marthas, Utrechtse Dans  Academie, Fontys Dans Academy)
 • Bezoek aan dansvoorstellingen
 • Voorlichting voeding (1x per jaar)
 • Voorlichting Fysiotherapie (1x per jaar)
 • 25% korting op een extra lesabonnement buiten de vooropleiding
  Meer informatie over het cursusgeld en onze algemene voorwaarden kun je hier vinden: klik hier

Meer informatie

Ontvang je graag meer informatie over de vooropleiding?
We vertellen je graag meer, stuur ons een mail via info@dansstudiovanharten.nl of bel ons op: 0294 – 43 28 35.

Beeldmateriaal:

Kerstshow 2014 & Kerstshow 2014 – deel 2

Eindshow 2015

– Eindshow 2016 – Hiphop Female & Eindshow 2016 – Modern

– Wintershow 2016 – Modern