afdelingOntwikkeling > Selectie
leeftijd8 t/m Volwassenen

In seizoen 2020-2021 zal de selectie-afdeling bestaan uit allround talentenklassen & afzonderlijke urban en jazz- klassen voor jongeren vanaf 10 jaar. De focus binnen de selectieklassen is ontwikkeling en praktijkervaring opdoen d.m.v. optredens.

Talentenklassen 8+

We vinden het belangrijk dat dansers kennismaken met verschillende dansstijlen zodat zij zich veelzijdig kunnen ontwikkelen. Binnen de talentenklassen streven wij daarom naar een allround ontwikkeling, waarbij aandacht is voor zowel urban-stijlen (streetdance/hiphop) als technische dansvormen zoals jazz en show.

Selectieklassen 10+ jaar

Na kennismaking met de mogelijkheden binnen dans, kunnen leerlingen vanaf 10 jaar kiezen in welke dansstijl ze zich willen specialiseren. Voor deze leeftijd hebben wij afzonderlijke selectieklassen urban, jazz en show. Als een leerling interesse heeft in meerdere stromingen, dan kunnen de selectieklassen ook gecombineerd worden. We bieden binnen de leeftijdscategorie drie verschillende selectieklassen aan:
Urban (mix van alle urban dansvormen zoals hiphop, streetdance & dancehall)
Jazz (mix van alle jazz stijlen: van modern jazz tot musicaldans)
Show (mix van jazz/streetdance waarbij de focus ligt op de jazz technieken)

Niveau & leeftijd
Na de audities wordt bepaald uit hoeveel klassen de selectie bestaat. Als we twee selectieklassen per dansstijl vormen, hanteren we niveau A & B waarbij A het hoogste niveau aangeeft.
Individuele leerlingen kunnen zich het beste ontwikkelen in een groep van gelijkmatig niveau. Om deze reden wordt de leerling na een auditie ingedeeld bij de selectiegroep van zijn of haar niveau, en zal leeftijd niet langer leidend zijn.

Let op: De selectieklassen blijven deel van de jeugdafdeling. Het is echter voor leerlingen ouder dan 16 jaar nog steeds mogelijk om deel te nemen aan een selectieklas.

Inhoud & Trainingen
De basis van de trainingen bestaat uit de wekelijkse selectietraining, waarbij aandacht is voor technische ontwikkeling waaronder het ontwikkelen van conditie, kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie. Daarnaast wordt er in de training veel aandacht besteedt aan het aanleren van choreografieën. Het creëren van uitstraling en het overbrengen van energie zullen belangrijke elementen zijn binnen de trainingen. Dit wordt in de praktijk gebracht middels deelname aan diverse optredens en wedstrijden.
Daarnaast volgt elke selectie-leerling een tweede les naar keuze, waarbij hij of zij zich verder kan ontwikkelen in een zelf gekozen dansstijl. Dit kan een selectietraining zijn in een andere dansstijl of een andere reguliere les op gewenst niveau.
Op deze tweede les krijgt de leerling 25% korting.

Optredens, wedstrijden en overige activiteiten
De selectieklassen treden regelmatig op om hun opgedane kennis in de praktijk uit te voeren en zoveel mogelijk ervaring op te doen. Zo zijn er regelmatig optredens, wedstrijden en voorstellingen. Hieronder vallen onder andere:
Optredens tijdens culturele dagen zoals Sluis- en Bruggenfeest, Bussum Cultureel en de Vrijwilligersdag.
Deelname aan minimaal 2 wedstrijden (selectieklassen vanaf 10 jaar)
Optredens tijdens de wintershows & eindshows.

Eenmaal per jaar organiseert Dansstudio Van Harten een workshopdag of teamuitje. Daarnaast kunnen er extra trainingen worden gepland voor optredens, wedstrijden en overige activiteiten.

Deelname & Auditie

Aspirant-leden kunnen auditie doen voor één van onze selectieklassen aan het einde van elk seizoen. Auditie doen is mogelijk in september (tijdens de open lesweek). De volgende audities vinden plaats in september 2020:

Locatie Maarssen: in de lesweek van 7 september tijdens de les (volgens regulier lesrooster)
Locatie Bussum: in de lesweek van 7 september tijdens de les (volgens regulier lesrooster)
Locatie Weesp: in de lesweek van 7 september tijdens de les (volgens regulier lesrooster)

Leerlingen die auditie willen doen geven zich op via info@dansstudiovanharten.nl. Zij ontvangen na hun auditie een schriftelijke reactie met feedback.

Na een positieve auditie ben je toegelaten tot een selectieklas. Dansstudio Van Harten gaat ervan uit dat hij/zij weet wat er van hem/haar verwacht wordt en rekent op deelname na een positieve auditie. Dit betekent dat de dansstudio verwacht dat de leerling gemotiveerd is, respect toont voor de docenten & aanwezig is tijdens de lessen en optredens.

Na de audities wordt bepaald uit hoeveel klassen de selectie bestaat. Individuele leerlingen kunnen zich het beste ontwikkelen in een groep van gelijkmatig niveau. Om deze reden wordt de leerling na een auditie ingedeeld bij de selectiegroep van zijn of haar niveau, en zal leeftijd alleen, niet langer leidend zijn. De selectieteams behoren tot onze jeugdafdeling. Dit betekent dat iedereen tot en met 16 jaar kan deelnemen aan de audities en wellicht in een van onze selectieklassen kan dansen. Ben je ouder dan 16 jaar en wil je toch auditie doen? Neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Let op: eerdere deelname aan de selectie-afdeling geeft geen garantie voor het volgende seizoen. Heeft de leerling al eens in de selectie gedanst, dan wil dit niet zeggen dat hij of zij automatisch volgend seizoen weer voor de selectie wordt geselecteerd.

Planning & aanwezigheid

Het lesrooster voor de selectieklassen wordt voor aanvang van de audities bekend gemaakt via de website van Dansstudio Van Harten. Dit rooster is onder voorbehoud en afhankelijk van de uitslag van de audities. De indeling van de klassen wordt bepaald na de audities, waarbij niveau van de aspirant-leden leidend is. Hier worden ouders en leerlingen zo snel mogelijk van op de hoogte gesteld.

Van de dansers wordt verwacht dat zij bij alle trainingen en evenementen (wedstrijden & optredens) aanwezig zijn. Afmelden is (met geldige reden) mogelijk bij de docent. In overleg wordt bepaald welke maatregelen bij afwezigheid getroffen worden.

Lesgeld & overige kosten

Op onze website kun je de informatie terugvinden over ons cursusgeld van seizoen 2019-2020: Weesp, Bussum of Maarssen. Naast een selectieklas krijgt volgt de leerling een verplichte extra les met 25% korting op het lesgeld. De lesgelden voor seizoen 2020-2021 worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.
Inbegrepen in het lesgeld is:

  • wedstrijdtenue
  • inschrijfgeld voor wedstrijden & optredens
  • kick-off dag
  • selectie-uitje
  • extra trainingen

Bij deelname moeten ouders/verzorgers rekening houden met extra kosten zoals reisgelden van en naar optredens & toegangskaartjes voor publiek tijdens wedstrijden.

Kostuums

Een wedstrijdtenue wordt door de docent in overleg met de groep bepaald. De kosten voor het wedstrijdtenue worden door de dansstudio betaald en zijn daarmee eigendom van Dansstudio Van Harten, tenzij leerlingen de kosten vrijwillig op zich willen nemen & de kostuums zelf willen houden.
Het is verplicht om zwarte schoenen te dragen tijdens wedstrijden/binnen optredens. Voor optredens buiten geldt dat eigen schoenen voor buiten mogen worden gekozen. 

Clips van demoteams:

Eindshow 2018, Selectieteam Beatrockaz: Urban
Eindshow 2018, Selectieteam X-treme: Jazz
Eindshow 2018, Selectieteam Unbreakable: Jazz
Eindshow 2018, Selectieteam Magic Stars: Show
Wintershows 2018, Selectieteam D-fusion: Show
Wintershows 2018, Selectieteam D’motion: Jazz
Wintershows 2018, Selectieteam Unknown: Urban
Wintershows 2018, Selectieteam Furious: Urban

 

Selecteer een locatie