afdelingOntwikkeling > Selectie
leeftijd7 t/m Volwassenen
locatiesBussum, Maarssen, Weesp

Vanaf het nieuwe seizoen zal de selectie-afdeling bestaan uit allround talentklassen voor junioren tot 9 jaar, afzonderlijke urban, show en jazz- klassen voor jongeren 10-18 jaar en onze vooropleiding Dans vanaf 12 jaar. De focus binnen de selectieklassen is ontwikkeling en praktijkervaring opdoen d.m.v. optredens.

Talentenklas 7+ jaar

We vinden het belangrijk dat dansers op jonge leeftijd kennismaken met verschillende dansstijlen zodat zij zich veelzijdig kunnen ontwikkelen. Binnen de talentenklassen (7+ jaar) streven wij daarom naar een allround ontwikkeling, waarbij aandacht is voor zowel urban-stijlen (streetdance/hiphop) als technische dansvormen zoals jazz en show.

Selectieklassen 10+ jaar

Na kennismaking met de mogelijkheden binnen dans, kunnen leerlingen vanaf 10 jaar kiezen in welke dansstijl ze zich willen specialiseren. Voor deze leeftijd hebben wij afzonderlijke selectieklassen urban, jazz en show. Als een leerling interesse heeft in meerdere stromingen, dan kunnen de selectieklassen ook gecombineerd worden.
We bieden binnen de leeftijdscategorie 10+ jaar drie verschillende selectieklassen aan:
– Urban (mix van alle urban dansvormen zoals hiphop, streetdance & dancehall)
– Jazz (mix van alle jazz stijlen: van modern jazz tot musicaldans)
– Show (mix van jazz/streetdance waarbij de focus ligt op de jazz technieken)

Vooropleiding Dans 12-18 jaar

Voor de dansers die wellicht professionele ambities hebben, bieden wij ter voorbereiding van het professionele dansvak onze Vooropleiding Dans aan. De vooropleiding staat enkel in het teken van de dansontwikkeling, waarbij de leerling allround les krijgt in diverse dansstijlen. Meer informatie over de Vooropleiding vind je hier.

Niveau & leeftijd

De focus bij de selectieklassen komt te liggen bij het dansniveau van de leerlingen en niet op de leeftijd. Dit betekent dat we werken met maximaal drie selectieklassen per aangeboden stijl per locatie. We noemen deze selectieklassen A, B of C waarbij A het hoogste niveau aangeeft en C het laagste niveau.
Qua leeftijdscategorieen (die dus niet bindend zijn) streven we naar drie leeftijdscategorieen:

  • Selectieklas C (Talentenklas t/m 10 of 11 jaar)
  • Selectieklas B (10/11 of 12 +)
  • Selectieklas A (13/14 of 15+)

De selectieklassen blijven deel van de jeugdafdeling. Het is echter voor leerlingen ouder dan 16 jaar nog steeds mogelijk om deel te nemen aan een selectieklas.

Inhoud & Trainingen

De basis van de trainingen bestaat uit de wekelijkse selectietraining, waarbij aandacht is voor technische ontwikkeling waaronder het ontwikkelen van conditie, kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie. Daarnaast wordt er in de training veel aandacht besteedt aan het aanleren van choreografieën. Het creëren van uitstraling en het overbrengen van energie zullen belangrijke elementen zijn binnen de trainingen. Dit wordt in de praktijk gebracht middels deelname aan diverse optredens en wedstrijden.
Daarnaast volgt elke selectie-leerling een 2de les naar keuze, waarbij hij of zij zich verder kan ontwikkelen in een zelf gekozen dansstijl. Dit kan een selectietraining zijn in een andere dansstijl of een andere reguliere les op gewenst niveau.

Optredens, wedstrijden en overige activiteiten

De selectieklassen treden regelmatig op om hun opgedane kennis in de praktijk uit te voeren en zoveel mogelijk ervaring op te doen. Zo zijn er regelmatig optredens, wedstrijden en voorstellingen. Hierbij gaat het om ca. 8-10 optredens per jaar. Hieronder vallen onder andere:
– Optredens tijdens culturele dagen zoals Sluis- en Bruggenfeest, Bussum Cultureel en de Vrijwilligersdag.
– Deelname aan minimaal 2 wedstrijden (vanaf 10 jaar).
– Optredens tijdens de wintershows.
– Optredens tijdens de eindvoorstellingen.

Eenmaal per jaar organiseert Dansstudio Van Harten een workshopdag of teambuildingsactiviteit. Daarnaast kunnen er extra trainingen worden gepland voor optredens, wedstrijden en overige activiteiten.

Planning

Het lesrooster voor de selectieklassen wordt voor aanvang van de audities bekend gemaakt via de website van Dansstudio Van Harten. Dit rooster is onder voorbehoud en afhankelijk van de uitslag van de audities. De indeling van de klassen wordt bepaald na de audities, waarbij niveau van de aspirant-leden leidend is. Hier worden ouders en leerlingen zo snel mogelijk van op de hoogte gesteld.

Van de dansers wordt verwacht dat zij bij alle trainingen en evenementen (wedstrijden & optredens) aanwezig zijn. Afmelden is (met geldige reden) mogelijk bij de mentor. In overleg wordt bepaald welke maatregelen bij afwezigheid getroffen worden.

Deelname & Auditie

De selectie-afdeling van Dansstudio Van Harten bestaat uit selectieklassen in de leeftijd vanaf 7 t/m 18 jaar. Aspirant-leden kunnen auditie doen voor één van onze selectieklassen aan het einde van elk seizoen. De volgende audities vinden plaats in september 2018.

De audities worden gepland in juni (na de eindvoorstelling) en eventueel nog in september (tijdens de open lesweek). Leerlingen die auditie willen doen geven zich op via info@dansstudiovanharten.nl. Zij ontvangen na hun auditie een schriftelijke reactie met feedback.

Na een positieve auditie kun je deelnemen aan een selectieklas. Dansstudio Van Harten gaat ervan uit dat hij/zij weet wat er van hem/haar verwacht wordt en rekent op deelname na een positieve auditie.
Na de audities wordt bepaald uit hoeveel klassen de selectie bestaat. Individuele leerlingen kunnen zich het beste ontwikkelen in een groep van gelijkmatig niveau. Om deze reden wordt de leerling na een auditie ingedeeld bij de selectiegroep van zijn of haar niveau, en zal leeftijd niet langer leidend zijn.
Let op: eerdere deelname aan de selectie-afdeling geeft geen garantie voor het volgende seizoen. Heeft de leerling al eens in de selectie gedanst, dan wil dit niet zeggen dat hij of zij automatisch volgend seizoen weer voor de selectie wordt geselecteerd.

De demoteams behoren tot onze jeugdafdeling. Dit betekent dat iedereen tot en met 16 jaar kan deelnemen aan de audities en wellicht in een van onze demoteams kan dansen. Ben je ouder dan 16 jaar en wil je toch auditie doen? Neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Lesgeld & overige kosten

De selectieklassen en de vooropleiding maken gebruik van een speciaal kortingstarief. Hier kun je meer informatie terugvinden over ons cursusgeld: Weesp, Bussum of Maarssen. Naast een selectieklas krijgt volgt de leerling een verplichte extra les met 25% korting op het lesgeld. In het lesgeld zit een wedstrijdtenue, inschrijfgeld voor wedstrijden & optredens, een kickoff dag & speciaal selectieuitje & extra trainingen opgenomen.

Bij deelname moeten ouders/leerlingen rekening houden met extra kosten zoals reisgelden van en naar optredens, toegangskaartjes voor publiek tijdens wedstrijden & extra kosten voor tickets voor onze eindshows omdat de selectieklassen eventueel in meerdere shows dansen. 

Kostuums

Een wedstrijdtenue wordt door de docent in overleg met de groep bepaald. De kosten voor het wedstrijdtenue worden door de dansstudio betaald en zijn daarmee eigendom van Dansstudio Van Harten, tenzij leerlingen de kosten vrijwillig op zich willen nemen & de kostuums zelf willen houden.
Het is verplicht om zwarte schoenen te dragen tijdens wedstrijden/binnen optredens. Voor optredens buiten geldt dat eigen schoenen voor buiten mogen worden gekozen. 

Clips van demoteams:

Hiphop choreo Distraction & Urban Control eindshows 2016
Hiphop choreo Beatbusters eindshows 2016
Hiphop choreo Bandits eindshows 2016
Show/Jazz choreo D’motion wintershows 2016
Jazz choreo Beatbreakerz wintershows 2016
Hiphop choreo Heart2Beat wintershows 2016 

Hiphop choreo Reflection Eindshows 2017
Hiphop choreo Beatbreakerz Eindshows 2017
Hiphop choreo X-treme Wintershows 2017
Modern Jazz choreo Bad Company Wintershows 2017
Show choreo D’motion Wintershows 2017


Selecteer een locatie