Bij elke dansles of workshop is het mogelijk om te kiezen uit één van de vele dansstijlen. De keuze van een geschikte dansstijl is o.a. afhankelijk van het doel en de opzet van een workshop en de leeftijden van de cursisten. De inhoud is volledig gezamenlijk te bepalen, en uiteraard adviseren wij graag welke dansvorm het beste bij de activiteit past.

Kidsdance
De perfecte kennismaking met dans: Kidsdance! Tijdens een kidsdance workshop staat het plezier in dansen voorop, waarbij speelse wijze een begin gemaakt wordt met het aanleren van de basis techniek die wordt gebruikt in alle danslessen, zoals lichaamshouding en muzikaliteit.
In de les worden elementen uit streetdance en jazzballet gecombineerd waarbij de leerlingen kennis maken met de verschillende onderdelen van een dansles, zoals coordinatie, techniek en zelfvertrouwen. We zullen ook beginnen met het aanleren van makkelijke choreografieën op bekende, populaire muziek die aansluit bij de leeftijd van de leerlingen zoals het Junior Songfestival & Kinderen voor Kinderen. Daarnaast komen er regelmatig thema’s voorbij zoals Sinterklaas, winter, etc. Een uitdagende en stimulerende les voor de nieuwsgierige en leergierige danser!

Hiphop Kids
Een hiphop les speciaal voor de stoere jongens en meiden vanaf vier jaar!
In deze les zal een begin worden gemaakt met de hiphoptechniek, waarbij aandacht is voor expressie, ritme en muzikaliteit. Er wordt gewerkt aan het volgen en begrijpen van het ritme van de muziek. Je maakt kennis met hiphop bewegingen waarbij techniek en uitstraling aan bod komen.
Tijdens de les zullen wij gaan werken aan een echte hiphopdans, met stoere, hedendaagse muziek. Er zal zowel Nederlandse als Engelstalige muziek voorbij komen.

Kinderballet
In de les kinderballet wordt op een speelse wijze een begin gemaakt met het aanleren van de basis techniek die wordt gebruikt in klassiek ballet. In de les is aandacht voor fysieke ontwikkeling, ritmiek en muzikaliteit. Een opwarming, diagonaal, dansoefeningen en een cooling down komen in deze lessen voorbij. Daarnaast maken we een begin met het leren van gemakkelijke choreografieën. Tijdens de balletlessen wordt de nadruk gelegd op zowel expressie en dansplezier als op het behalen van een goede houding, coördinatie, kracht en lenigheid.

Dansexpressie
Dans beantwoordt aan de natuurlijke drang naar bewegen en aan de fantasie van kinderen. De ontwikkeling vindt plaats onder het mom van dansen, doen-als-of spel en het uiten van gevoelens. Dit allemaal vanuit de veilige basis van de verbeelding en fantasie.
Kinderen beleven gezamenlijk de vreugde van het opgaan in hun fantasie door wonderlijke verhalen en gebeurtenissen. Dit geeft ze een gevoel van verbondenheid en geborgenheid. Alle informatie die binnenkomt door de bewegingen en de zintuigen, wordt opgeslagen in de hersenen en vervolgens in andere situaties ook toegepast.
Een van de belangrijkste doelstellingen van deze cursus is het beleven van plezier. Plezier zorgt ervoor dat je, je kunt ontspannen. Tegelijkertijd wordt er aandacht besteed aan de motorische ontwikkeling van de kinderen. Dit heeft niet alleen een fysieke waarde maar kan ook bijdrage aan het vergroten van zelfvertrouwen.

Pop/show/musical dans
Pop/Show/Musicaldans is een dansvorm met een brede invalshoek waarbij verschillende dansstijlen voorbij komen zoals jazz, musical- & showdans en streetdance. De les begint met een opwarming waarbij gewerkt wordt aan danstechniek en verbeteren van kracht en lenigheid. Daarna gaan we aan de slag met een choreografie, die in stijl en muziekkeuze kan variëren van een spetterend show-nummer tot een hip streetdance-nummer. Hierbij wordt gewerkt aan de interpretatie van muziek en expressie. Hoe sta je op een podium en hoe geef je een echte show weg?
Musicaldans gaat veelal samen met zang en spel, het is ook mogelijk om hier in deze workshop aandacht aan te besteden.

Streetdance/Hiphop
Op zoek naar een stoere dansles? Kies dan voor een streetdance/hiphop workshop.
De hiphop-dansvorm verandert continu waarbij veel bewegingen zijn gebaseerd uit nieuwe bewegingen uit videoclips en performances. Bij hiphop zien we vaak losse, lage bewegingen met veel bounce waarbij een eigen stijl gezien mag worden. Hierbij is veel aandacht voor techniek, expressie en zelfvertrouwen.
De les begint met een goede warming-up, daarna gaan we aan de slag met een stoere choreografie. Tijdens de lessen zal er gedanst worden op populaire en herkenbare muziek.

Klassiek ballet
Het klassieke ballet heeft zijn oorsprong aan het Franse hof van Lodewijk XIV in de 17de eeuw. De danstechniek, de passen, de gracieuze en vloeiende bewegingen vormen de basis voor vele andere hedendaagse dansstijlen.Tijdens de les klassiek ballet wordt er gewerkt aan het ontwikkelen van de ballettechniek, waarbij coördinatie, kracht en lenigheid belangrijk zijn. Ook de beginselen van klassiek ballet, zoals de basisposities en basistechnieken, worden behandeld. Er is aandacht voor expressie en dansplezier als mede op het ontwikkelen van coördinatie, kracht en lenigheid.

Moderne Dans
Moderne dans is o.a. geïnspireerd door klassiek ballet en jazz, waarbij de basistechniek veelal overeenkomt. De bewegingen in moderne dans zijn natuurlijker en organisch van karakter, waarbij alledaagse bewegingen zoals lopen, vallen en opstaan, etc. ook onderdeel kunnen zijn van de dans. Er is hierbij veel aandacht voor het lichaam, emotie en lichaamsstaal.

Urban Dance
De urban dance les is een stoere hiphoples waarbij ook invloeden van house en breakdance verwerkt zijn. Voorafgaand aan de les zal een energieke warming-up geven worden waarna we aan de slag gaan met een nieuwe choreografie. Vervolgens sluiten we af met een rustige cooling-down. Kenmerken van Urban Dance zijn losse, lage bewegingen met veel bounce waarbij er zo nu en dan ook gewerkt wordt aan een breakdance move. Ontwikkelen van techniek, expressie en zelfvertrouwen is een belangrijk onderdeel in de les. Tijdens de lessen zal er gedanst worden op hedendaagse, snelle muziek waarbij we werken aan stoere choreografieën.   

Show/Jazz
Show/Jazz is een dansvorm met een brede invalshoek waarbij verschillende dansstijlen voorbij komen zoals jazz, showdans en streetdance. De cursisten maken kennis met jazzdans, waarbij een begin wordt gemaakt met danstechniek en verbeteren van kracht en lenigheid. Tijdens de les wordt er gewerkt aan het ontwikkelen van de techniek, waarbij coördinatie, kracht en lenigheid belangrijk zijn. De choreografieën zijn funky en stralen dit ook uit, waarbij expressie en performance belangrijke elementen zijn. Een dansles vol energie, fun en positiviteit.

Dancehall
Dancehall is een dansvorm waarbij hiphop en reggae worden gecombineerd. Het is een ritmische en stoere dansstijl waarbij er gedanst wordt op muziek met een duidelijke reggaebeat. Bij Dancehall komen veel losse, grote bewegingen voor waarbij de flow van de muziek en de bewegingen belangrijk is.

Lyrical Hiphop
Bij lyrical hiphop staat het vertellen van een verhaal centraal. De bewegingen en de choreografie zijn verhalend en staan vaak in dienst van de muziek. In deze dansstijl is er veel aandacht voor het doel van de dans: wat wil je met de dans overdragen? Er is aandacht voor de samenwerking van muziek en dans, waarbij we ook werken aan expressie en techniek.

Zumba
Zumba is een swingende dansles en is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse muzieksoorten. Tijdens de zumbaworkshop leren de kinderen bewegen op verschillende soorten latin muziek, zoals de merengue, salsa of cumbia. Door de verschillende dansstijlen is de workshop heel afwisselend en spelenderwijs leren de cursisten dansen.