Bij Dansstudio Van Harten kun je wekelijks danslessen volgen in de meest veelzijdige dansstijlen. Wij bieden lessen aan in Weesp, Bussum, Hilversumse Meent en Maarssen.

Onze lessen worden verzorgd door een enthousiast en professioneel docententeam, die van elke les een feest maken. In de lessen wordt gewerkt aan het dansniveau, maar er is ook ruimte voor plezier & ontspanning. Wij streven naar fijne, gezellige lessen waar elke cursist zich thuis voelt.

Aanbod

Ben je benieuwd naar het volledige lesschema? Kijk dan bij het rooster van onze danslessen.
Een VRIJBLIJVENDE PROEFLES volgen is altijd mogelijk. Aanvragen van een proefles kan hier.

Junior (ca. 2-7 jaar)
Kennismaken met dans, het ontwikkelen van ritmegevoel en ontdekken hoe leuk dansen is. Dat staat centraal in de danslessen voor de allerjongsten die thuis niet stil kunnen zitten! Ouder & kind dans, Kinderballet, Peuterdans, Kidsdance, StreetdanceHiphop.

Urban (7-17 jaar)
Een breed aanbod met verschillende URBAN dansstijlen waarbij je je ontwikkelt in jouw favoriete dansstijl, met aandacht voor techniek & expressie. Hiphop, Streetdance, Boysonly & Hiphop/Dancehall.

Ballet/Jazz (7-17 jaar)
Veelzijdige danslessen waarbij we veel aandacht besteden aan techniek en performance, voor dansers die zichzelf willen ontwikkelen in moderne en technische dansstijlen. Klassiek Ballet, Show/JazzModern Jazz.

Op zoek naar meer uitdaging?

Dans je al een paar jaar en zoek je meer uitdaging? Wil je nog beter leren dansen en zo je dansniveau ontwikkelen? Vind hier meer informatie over onze selectieklassen!

Inhoud & opbouw

Elke jeugdles bestaat uit vaste onderdelen, die toegepast word op de leeftijd van de leerlingen.
Vanaf 15 minuten voor aanvang van de les is de dansstudio open en zijn de leerlingen welkom. Bij binnenkomst wordt er een kort kring-gesprek gedaan, en de docent kan vertellen wat de groep vandaag gaat doen. Daarna is het tijd voor de warming-up, zoals de stopdans, of een gemakkelijke dans waarbij aandacht is voor het opwarmen & stretchen van het lichaam.
Naast het aanleren van een choreografie doen we ook specifieke oefeningen in de les, zoals een diagonaal, waarbij aandacht is voor het uitvoeren van een bepaalde beweging, of het ontwikkelen van de techniek. Omdat er veel concentratie nodig is in een dansles doen we bij de lessen tot 11 jaar ook oefeningen die speels zijn opgezet, waarbij de leerlingen vrij door de zaal kunnen bewegen of hun eigen creativiteit kwijt kunnen.
Daarna besteden we tijd aan het aanleren van een choreografie. Deze dans is aangepast op de dansstijl. De docent leert een combinatie aan met bewegingen, die de groep wekelijks kan herhalen en uitbreiden. De laatste vijf minuten van de les gaat de deur open, en kunnen ouders en familie meekijken met de geleerde dans.

Ben je benieuwd naar de opbouw van een les per leeftijdscategorie? Lees hier meer over de opbouw van onze danslessen.

Niveau

Wij bieden de meeste jeugdlessen aan in een open niveau. Daarnaast bieden we ook enkele lessen aan in beginners/intermediate of gevorderd niveau.

Open niveau
De meeste jeugdlessen hebben een open niveau. Dit betekent dat iedereen welkom is, met of zonder danservaring. De docent houdt rekening met deelnemers met alle niveaus, waarbij ruimte is voor uitleg en extra herhaling.

Beginners/Intermediate
Voor de cursist die al meer ervaring heeft, bieden we ook intermediate danslessen aan. In deze danslessen staat het verder ontwikkelen van je danstechniek centraal. Het tempo en de moeilijkheidsgraad in de les ligt iets hoger dan in de open niveau lessen.

Gevorderd
Dans je al een paar jaar en zoek je meer uitdaging? Dan is een selectieklas wellicht iets voor jou! Krijg meer gerichte training, doe mee aan optredens en ontwikkel je techniek. Vanaf het nieuwe seizoen zal de selectie-afdeling bestaan uit allround talentenklassen voor junioren tot 10 jaar en afzonderlijke urban, show en jazz- klassen voor jongeren van 10 t/m 18 jaar. De focus binnen de selectieklassen is het ontwikkelen van de danstechniek en praktijkervaring opdoen d.m.v. optredens.
Vind hier meer informatie over onze selectieklassen!

Activiteiten

Buiten de lessen om organiseren we veel activiteiten voor onze leden, zoals zomerdansweken, het danskamp, dansdagen en workshops van bekende dansers, en natuurlijk sluiten we elk seizoen af met eindshows in het theater. Ook zijn ouders regelmatig welkom tijdens een ‘kijkles’ om te zien wat hun zoon of dochter leert tijdens de danslessen.

Snel naar:

Proefles aanvragen
Lesrooster
Abonnementen & Inschrijven