Op zoek naar een stoere dansles? Doe dan mee met onze hiphop danslessen!

De hiphop-dansvorm verandert continu. Veel bewegingen komen uit de vroegere Amerikaanse straatcultuur waarbij groepen (crews) het tegen elkaar opnamen met zelf bedachte stoere choreo’s & geïmproviseerde dansstukken. De dansstijl bestaat uit verschillende sub-stijlen waarvan ook elementen in de hiphop-les voorbij kunnen komen, waaronder breakdance, popping en locking en house. Hierdoor zijn de hiphoplessen heel divers en afwisselend.

Bij hiphop zien we vaak losse bewegingen met veel bounce. Veel bewegingen zijn laag, waarbij de focus van het lichaam naar de grond gericht is. Hiphop is niet gebaseerd op vaststaande technieken, waardoor het een brede dansvorm is en elke docent zijn eigen hiphopstijl heeft. Hiphop is een expressieve dansvorm, en daarom is er in de lessen veel aandacht voor techniek, coördinatie, kracht en expressie.

De les begint met een goede warming-up, waarbij we de onderdelen van het lichaam opwarmen en stretchen. Daarna gaan we aan de slag met een choreografie waar we enkele weken aan werken. Tijdens de lessen zal er gedanst worden op een mix van populaire, herkenbare muziek & rauwe, oorspronkelijke nummers uit de R&B en Hiphop-scene.

Meer informatie
Benieuwd naar de lesopbouw van onze lessen? Lees hier verder: Lesopbouw
Klik hieronder op rooster om te zien wanneer de les plaatsvindt.
Wil je meer informatie over de les waar je een proefles wil volgen? Mail of bel ons gerust even, dan vertellen we je graag meer.

SNEL NAAR:

Proefles aanvragen
Lesaanbod Jeugd
Abonnementen & Inschrijven