Hieronder geven wij kort aan welke mogelijkheden er zijn wat betreft opzet van de danseducatie.
Verderop vindt u de opties qua inhoud van de workshop. Voor alle hieronder staande opties geldt, dat ze op maat gemaakt worden naar uw wensen.
Dansstijlen die tijdens de workshops aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld: streetdance, musicaldans, hiphop, ballet, moderne dans, kidsdance, etc. Een overzicht van alle dansstijlen vindt u hier.

KORTE WORKSHOPS
Korte workshops zijn workshops die eenmalig worden gegeven aan een groep leerlingen. In overleg kan er een kleine eindpresentatie plaatsvinden, of een andere vorm van afsluiting.
Korte workshops zijn bijvoorbeeld heel geschikt op feestelijke dagen, vlak voor een vakantie of als afwisseling/verdieping op het reguliere lesprogramma.
De workshops kunnen op locatie of in de dansstudio te Weesp, Bussum en Maarssen plaatsvinden.

PROJECTEN VOOR DE HELE SCHOOL
Bij een schoolproject wordt de gehele school betrokken, of een gedeelte ervan. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een workshopdag, een grote voorstelling of een open podium voor alle leerlingen. Bij een open podium kunnen alle dansstijlen en talenten voorbij komen. De leerlingen die op het podium willen staan worden begeleid door onze docenten waarbij aandacht wordt besteed aan kwaliteit, uitstraling en performance. Het is daarnaast ook mogelijk om een serie workshops te organiseren waarbij groepjes leerlingen of klassen toewerken naar een gezamenlijke voorstelling, een optreden, of een wedstrijd.
Wij worden graag uitgedaagd om uw wensen te verwerken in het project, bijvoorbeeld een grote aankondiging, een afscheid of een goed doel.

DANSKLAS
In een dansklas wordt met een vaste groep leerlingen wekelijks aan een bepaalde dansstijl gewerkt, met eventueel een eindpresentatie. Dit kan binnen of buiten schooltijd, of bijvoorbeeld tijdens het overblijven. Met dansklassen binnen uw muren kunt zich als school profileren als een plek waar ook aandacht wordt gegeven aan creatieve/culturele ontwikkeling. Wij denken ook graag mee hoe een dergelijke klas aansluit op uw eigen lesprogramma, bijvoorbeeld als er een thema-maand is of een bepaald onderwerp bespreekbaar gemaakt moet worden.

Voorbeelden:

Thema-workshop
Een workshop geheel in de stijl van een gekozen thema. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld: Lente, Sinterklaas, Feest, Vakantie, Dieren, wereldreis, etc.

Dansparcours
We plannen meerdere workshops tegelijk in, waarbij een klas ca. 2 of 3 workshops van ca. 20 minuten volgt in verschillende dansstijlen. De klassen rouleren onderling en volgen zo allemaal verschillende workshops.

Maak je eigen dans!
In deze workshop zullen we zelf aan de slag gaan als dansmaker. De leerlingen zullen zelf bepalen welke dansstijlen en danspassen ze gebruiken om hun eigen dans te maken. Ze zullen in kleine groepen werken aan een choreografie. Hierbij zullen de leerlingen allemaal een gedeelte van een dans maken die we vervolgens zullen samenvoegen tot één knallend optreden.

Dansimprovisatie
Bij dansimprovisatie gaat het om dansplezier, je vrij durven voelen in je lichaam. Het gaat niet om pasjes of vorm, maar om je eigen dans. Je leert hoe de ruimte, de muziek en de vorm invloed hebben op je bewegingen. We zullen onderzoeken wat lichaamstaal betekent, hoe beeld je emoties uit? En welke muziek hoort daarbij? Hierbij laten we de leerlingen kennismaken met het verwerken van een doel en uitgangspunt in een dans. Op welke manieren kun je communiceren door middel van dans?

Be a star!
Wie kent niet de bekende dansfilms zoals Step up en Fame? Of de bekende dansen van K3 en het Junior Song Festival? En lijkt het je niet te gek om ook eens mee te dansen? De mooiste dansen met spectaculaire kostuums, stoere danspassen en een uitzinnig publiek, wie wil dat nou niet?
In deze workshop zullen we de bekendste choreografieën uit dansfilms en clips verwerken in ons eigen optreden, natuurlijk ook met de muziek uit de film. Straks dans je net zoals de sterren van tv!

Workshop met eindpresentatie
We werken min. 2 uur aan een choreografie met een klas, waarbij we de workshop afsluiting met een presentatie.

Warming-up
Hoe begin je de dag leuker dan een vrolijke warming-up?

Dance-battle
Dé ultieme danswedstrijd op je eigen school! In dit project gaan we met meerdere klassen de strijd met elkaar aan. Elke klas bereidt in meerdere workshops een dansoptreden voor die zij op één gezamenlijke avond aan elkaar showen.  De muziekkeuze en dansstijl mogen door de leerlingen zelf gekozen worden. Elke klas wordt begeleid door onze docenten. Tijdens de voorbereidende workshops zal er veel aandacht zijn voor samenwerking, creativiteit en eigen inbreng.