afdelingVolwassenen > Dance
docentSabina, Vanilla
leeftijdVolwassenen
locatiesBussum, Weesp

De hiphop-dansvorm verandert continu. Veel bewegingen komen uit de vroegere Amerikaanse straatcultuur waarbij groepen (crews) het tegen elkaar opnamen met zelf bedachte stoere choreo’s & geïmproviseerde dansstukken. De dansstijl bestaat uit verschillende sub-stijlen waarvan ook elementen in de hiphop-les voorbij kunnen komen, waaronder breakdance, popping en locking en house. Hierdoor zijn de hiphoplessen heel divers en afwisselend.

Bij hiphop zien we vaak losse bewegingen met veel bounce waarbij een eigen stijl gezien mag worden. Veel bewegingen zijn laag, waarbij de focus van het lichaam naar de grond gericht is. Hiphop is niet gebaseerd op vaststaande technieken, waardoor het een brede dansvorm is en elke docent zijn eigen hiphopstijl heeft. Hiphop is een expressieve dansvorm, en daarom is er in de lessen veel aandacht voor techniek, coördinatie, kracht en expressie.

De les begint met een goede warming-up, waarbij we de onderdelen van het lichaam opwarmen en stretchen. Daarna gaan we aan de slag met een choreografie waar we enkele weken aan werken. Tijdens de lessen zal er gedanst worden op een mix van populaire, herkenbare muziek & rauwe, oorspronkelijke nummers uit de R&B en Hiphop-scene.

Niveau
Het niveau van de hiphoplessen is Beginners/Intermediate.
Heb je al enkele jaren danservaring, maar volg je voor het eerst een nieuwe dansstijl? Dan ben je welkom bij de beginners/intermediate lessen.
In deze danslessen staat het verder ontwikkelen van je danstechniek centraal.
Wil je graag een soortgelijke dansles volgen, maar heb je nog nooit gedanst? Kijk dan een keer bij onze streetdance-lessen voor volwassenen.

Meer informatie
Meer informatie over ons aanbod voor volwassenen (16+)? Lees hier verder: Lesaanbod Volwassenen
Klik hieronder op een les in het rooster om meer informatie te vinden over de locatie, docent en niveau van de les van je keuze.
Wil je meer informatie over de les waar je een proefles wil volgen? Mail of bel ons gerust even, dan vertellen we je graag meer.

Snel naar:

Proefles aanvragen
Lesaanbod Volwassenen
Abonnementen & Inschrijven

 

Selecteer een locatie