leeftijd7 t/m Volwassenen

Modern Jazz is een brede dansstijl die o.a. geïnspireerd is door klassiek ballet, show en jazz, waarbij de basistechniek veelal overeenkomt.

De bewegingen in moderne dans zijn natuurlijker en organisch van karakter, waarbij alledaagse bewegingen zoals lopen, vallen en opstaan, etc. ook onderdeel kunnen zijn van de dans. Er is hierbij veel aandacht voor het lichaam, emotie en lichaamstaal. Daarnaast zijn grondtechnieken erg belangrijk binnen deze dansvorm. In showdans komen vaak krachtige en expressieve bewegingen voor waarbij aandacht is voor detail en performance. In de modern jazz les zullen elementen uit beide stijlen gecombineerd worden.

De les start met een uitgebreide opwarming om een warm, lenig en krachtig lichaam te krijgen. Vervolgens wordt er o.a. gewerkt aan danstechniek, interpretatie van muziek en expressie. In de tweede helft van de les besteden we veel tijd aan het maken van een choreografie.

Hou je van jazz en wil je dit zelf ook leren? Kom dan eens een kijkje nemen bij onze modern jazz lessen voor jeugd en volwassenen.

De lessen hebben verschillende niveaus, dus je vindt altijd een les die bij je past. In Bussum, Maarssen en Weesp bieden wij modern jazzlessen aan voor jeugd vanaf 8 t/m 15 jaar en volwassenen (vanaf 16 jaar, alle leeftijden).

Meer informatie
Benieuwd naar de lesopbouw van onze jeugdlessen? Lees hier verder: Lesopbouw (jeugd) Kijk hier voor meer informatie over de opbouw van onze lessen voor volwassenen: Lesaanbod volwassenen.
Klik hieronder op een les in het rooster om meer informatie te vinden over de locatie, docent en niveau van de les van je keuze.
Wil je meer informatie over de les waar je een proefles wil volgen? Mail of bel ons gerust even, dan vertellen we je graag meer.

Snel naar:

Proefles aanvragen
Lesaanbod Jeugd
Lesaanbod Volwassenen
Abonnementen & Inschrijven

Selecteer een locatie