Modern Jazz is een brede dansstijl die o.a. geïnspireerd is door klassiek ballet, show en jazz, waarbij de basistechniek veelal overeenkomt.

De bewegingen in moderne dans zijn natuurlijker en organisch van karakter, waarbij alledaagse bewegingen zoals lopen, vallen en opstaan, etc. ook onderdeel kunnen zijn van de dans. Er is hierbij veel aandacht voor het lichaam, emotie en lichaamstaal. Daarnaast zijn grondtechnieken erg belangrijk binnen deze dansvorm. In showdans komen vaak krachtige en expressieve bewegingen voor waarbij aandacht is voor detail en performance. In de modern jazz les zullen elementen uit beide stijlen gecombineerd worden.

De les start met een uitgebreide opwarming om een warm, lenig en krachtig lichaam te krijgen. Vervolgens wordt er o.a. gewerkt aan danstechniek, interpretatie van muziek en expressie. In de tweede helft van de les besteden we veel tijd aan het maken van een choreografie.

Hou je van jazz en wil je dit zelf ook leren? Kom dan eens een kijkje nemen bij onze modern jazz lessen voor jeugd en volwassenen.

De lessen hebben verschillende niveaus, dus je vindt altijd een les die bij je past. In Bussum, Maarssen en Weesp bieden wij modern jazzlessen aan voor jeugd vanaf 8 t/m 15 jaar en volwassenen (vanaf 18 jaar, alle leeftijden).

Meer informatie
Benieuwd naar de lesopbouw van onze jeugdlessen? Lees hier verder: Lesopbouw (jeugd) Kijk hier voor meer informatie over de opbouw van onze lessen voor volwassenen: Lesaanbod volwassenen.

Klik hieronder op rooster om te kijken wanneer de les plaatsvindt.
Wil je meer informatie over de inhoud van de les, de gemiddelde leeftijd of docent? Neem dan gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer.

SNEL NAAR:

Rooster
Proefles aanvragen
Abonnementen & Inschrijven