Streetdance is een veelzijdige dansstijl die zich blijft ontwikkelen. Streetdance is als subgenre ontstaan uit hiphop en is daardoor een stoere dansvorm die tegenwoordig vaak in videoclips & op televisie wordt gebruikt. Veel bewegingen worden, net als bij hiphop, laag uitgevoerd maar beide dansstijlen verschillen zeker van elkaar.

Anders dan bij hiphop zijn er in een streetdance les ook invloeden van jazz, funk, afro en swing aanwezig. Hierdoor zijn streetdance choreografieën niet alleen lekker om te dansen maar ook heerlijk om naar te kijken (wat ook de reden is waarom ze veel bij optredens en videoclips worden gebruikt). De plaatsing van de bewegingen heeft hierbij een belangrijke rol. Bewegingen zijn krachtig, swingend en hebben een helder begin- en eindpunt. Hierdoor zijn de choreografieën strak & hebben ze een duidelijke structuur. De streetdance les is daarom een goede opvolger voor de junior lessen zoals kinderballet en kidsdance.

In de lessen is veel aandacht voor techniek, coördinatie en expressie. In de les gaan we aan de slag met een choreografie waar we enkele weken aan werken, en er zal gedanst worden op populaire, stoere en herkenbare muziek.

Meer informatie
Benieuwd naar de lesopbouw van onze lessen? Lees hier verder: Lesopbouw
Klik hieronder op een les in het rooster om meer informatie te vinden over de locatie, docent en niveau van de les van je keuze.
Wil je meer informatie over de les waar je een proefles wil volgen? Mail of bel ons gerust even, dan vertellen we je graag meer.

Snel naar:

Proefles aanvragen
Lesaanbod Jeugd
Abonnementen & Inschrijven